Leuke info over Kiwanis Aalst

Quote uit het laatste verslag:

Varia – Rondvraag : Luc deelt mede dat ons oud lid en gewezen voorzitter Herman Gouwie is overleden.
Geert is van oordeel dat iedereen vrank en vrij zijn gedacht moet kunnen zeggen.
Theo heeft het over “belgischsischisme” of iets dgl waarmee hij bedoelde dat de ollanders het beter kunnen zeggen als de belgen, alhoewel….
Vervolgens een preek van Koen: het komt hierop neer; iedereen moet zich achter ons groot sociaal doel scharen
En Theo vond dat Koen het goed gezegd had waarmee hij bedoelde dat ook, de belgen het goed kunnen zeggen, dank u voor dit lovende gebaar.

Heugelijke gebeurtenissen...

Wie is er jarig in Januari?

- Geert De Pelsmaeker  (02/1)

- Christophe De Reuse (02/1)

- Koen Valckenier (17/2)

Uitbreiding van onze club. Laatste lid

Op maandag 1 April is Pascal De Moor uit Kerksken toegetreden tot Kiwanis Aalst (En geen aprilgrap!). Pascal is zaakvoerder van verhuisfirma PVF service en is ook politiek actief op gemeentelijk vlak. Pascal is gehuwd met Magalie en heeft 2 kinderen. Wij wensen Pascal alle geluk toe met zijn lidmaatschap.

De 6 doelstellingen van Kiwanis

• Het stellen van menselijke en geestelijke waarden boven de materiële.
  • Het aanmoedigen van de dagelijkse toepassing van de «Gulden regel» in alle menselijke relaties. Behandel een ander zoals jezelf door hem behandeld wil worden.
  • Het bevorderen van de aanvaarding en toepassing van hogere sociale, zakelijke en professionele maatstaven.
  • Het tot stand brengen, door woord en daad, van een meer ontwikkelde, meer actieve en meer dienstvaardige maatschappij.
  • Het vinden, langs de Kiwanis clubs om, van de weg naar duurzame vriendschap, naar onbaatzuchtige dienstverlening en naar het uitbouwen van een betere samenleving.
  • Het samenwerken om gezonde opvattingen en edele idealen na te streven en in stand te houden, die meer eerlijkheid, rechtvaardigheid, vaderlandsliefde en goede wil met zich meebrengen.